Kategorije
KONTAKTIRAJTE NAS - GDPR
Jebu me na društvenim mrežama
02 rujna
2014
EKOLOGIJA ZLOSTAVLJANJE
6947 Pregleda

Ubijanje tuljana u Kanadi i drugim zemljama!

Neosporna činjenica je da se tuljani ta nama ljudima simpatična i prekrasna stvorenja, morski sisavci koji oduševljavaju svojom inteligencijom ubijaju iz komercijalnih razloga, zemlje koje prakticiraju i odobravaju ovaj izlov tuljana su Namibija, Danska (Grenland), Island, Norveška, Rusija i zemlja u kojoj se odvija najveći pokolj tuljana, Kanada.

ubijena beba tuljana radi kože
Foto: www.thesealsofnam.org

Brojke ubijenih tuljana su ogromne, ne radi se tu o par stotina ili par tisuća ubijenih, tu se radi o ubijanju stotina tisuća tuljana i to u pravilu mladunčadi jer je njihovo zaštitno krzno bijele boje koja je najviše cijenjena za daljnju preradu, a užasava činjenica da je period njihove starosti kada je lov na njih dozvoljen, starost između 12 i 14 tjedana, a tada ih nazivaju čupave jakne.

Izlovne kvote su dozvoljene i na odrasle jedinke, najviše zbog njihove masti koja se koristi u razne komercijalne svrhe (mast je bogata omega 3 i omega 6 masnim kiselinama), na udaru su se zbog toga našli morževi (Odobenus rosmarus i podvrsta Odobenus rosmarus divergens).

Populacija tuljana koja je najviše na udaru komercijalnog izlova je Pagophilus groenlandicus, čija je populacija smanjena za nekoliko milijuna već ’60 godina prošlog stoljeća, a o današnjem stanju je teško i govoriti jer su se kvote za izlov smanjile zbog drastičnog smanjenja populacije.

Slike samoga lova su užasavajuće, tuljanove bebe se u pravilu ubijaju s palicama, da ne bi bilo oštećeno krzno, a onda slijedi čin „skidanja“ krzna u dosta slučajeva i sa živih primjeraka jer palice nisu „dovoljno“ jako udarile da bi ubile tuljanove bebe, agonija koju proživljavaju ta bića jednostavno užasava, biti živ, oguljene kože i ostavljen u lokvi krvi čekajući smrt kao olakšanje.

skidanje kože s bebe tuljana
Foto: en.wikipedia.org

Zemlje koje odobravaju izlov i propisuju kvote za izlov tuljana imaju razna opravdanja za taj krvavi bal, Kanada, zemlja koja kontinuirano radi na izumiranju tuljana opravdava lov na tuljane tradicijom, a u stvarnosti se radi o najvećem pokolju divljih sisavaca na svijetu.

Čovjek radi mnoge grozne stvari da bi zadovoljio svoju pohlepu, Kanada kao napredna ekonomska zemlja tvrdi da bi mnoštvo obitelji ostalo bez izvora prihoda ako bi zabranili ubijanje tuljana, zanimljivo zar ne, zemlja koja konstantno od početka masovnih izlova tuljana, znači već decenijama nije uspjela preusmjeriti gospodarstvo stanovništva na neke druge djelatnosti, manje krvave i manje zloćudne, iako uoči svake sezone okrutnog ubijanja izbijaju masovni prosvjedi i osude s raznih strana svijeta, kanadske vlasti jednostavno to ignoriraju s neuvjerljivim objašnjenjima.

Još jedna činjenica koja je bitna, kanadske vlasti prekoračenja izlovnih kvota, nisu sankcionirale tj. kaznile počinitelje, jer je izlovni zakon prekršen, već su taj nakazni zakon obogatili povećanjem izlovne kvote, licemjerje bez granica, zar ne! Demokratska zemlja koja ne poštuje svoje vlastite zakone.

U zadnjih par godina u Kanadi je ubijeno više od milijun tuljana, ako se ovaj trend klanja nastavi, možda ćemo u bliskoj budućnosti tuljane moći vidjeti samo u cirkusima i zoološkim vrtovima, stoga apeliramo na sve ljude zdravog razuma da prestanu koristiti proizvode od tuljana, jer spas tuljana je u uništavanju komercijalnog izlova ovih prekrasnih bića, naših morskih prijatelja!

beba tuljan
Foto: www.wallpaperdownloader.com

Zar nije ljepše gledati slike beba tuljana kao živih i sretnih jedinki?

Vrste tuljana:

Tuljan mjehuraš (Cystophora cristata), Brkati tuljan (Erignathus barbatus), Sivi tuljan (Halichoerus grypus), Prugasti tuljan (Histriophoca fasciata), Morski leopard (Hydrurga leptonyx), Weddellov tuljan (Leptonychotes weddelli), Tuljan rakojed (Lobodon carcinophagus), Sjeverni morski slon (Mirounga angustirostris), Južni morski slon (Mirounga leonina), Sredozemna medvjedica (Monachus monachus), Havajska medvjedica (Monachus schauinslandi), Karipska medvjedica (Monachus tropicalis), Rossov tuljan (Ross seal), Sedlasti tuljan (Pagophilus groenlandicus), Pjegavi tuljan (Phoca largha), Obični tuljan (Phoca vitulina), Kaspijski tuljan (Pusa caspica), Prstenasti tuljan (Pusa Hispida), Sibirski tuljan (Pusa sibirica).

 
4 komentara

Ostavite KomentarNajčitaniji postovi

25 prosinca 2017
IZDVOJENO
Hercegovka
Ne, ona se nije dala pokoriti zlim mislima. Naučila se životu sa Zemljom, s godišnjim ritmovima, djelovanja u pravo vrijeme. Zna koja su posla Božja, a koja njena. Zna da čovjek snuje, a Bog određuje. Ona je u miru s Bogom, zahvalna za svaki san u kojem ju posjeti sin, muž. Veseli se svakom...
23 kolovoza 2014
IZDVOJENO
Zlostavljanje životinja!
Svijet u kojemu živimo je dar prirode, a sva živa bića na ovom našem planetu su s jednakim pravom na život prisutna na njemu, naravno većina tih živih bića je prisutna na Zemlji duže od nas, mi ljudi smo"došli" među zadnjima ali smo ubrzo uvidjeli da prirodni dar koji imamo možemo iskoristiti...
17 rujna 2014
IZDVOJENO
Što je mobbing odnosno zlostavljanje na radnom mjestu?
Slušajući priče o mobbingu, odnosno o zlostavljanju na radnom mjestu, čini se kao da do prije dvadesetak godina mobbing nije niti postojao i onda se odjednom pojavio, tako to izgleda iz današnjeg kuta gledanja, ali naravno mobbing je prisutan od kada je vijeka i svijeta...
02 rujna 2014
EKOLOGIJA
Ubijanje tuljana u Kanadi i drugim zemljama!
Morski sisavci koji oduševljavaju svojom inteligencijom ubijaju se iz komercijalnih razloga, zemlje koje prakticiraju i odobravaju ovaj izlov tuljana su Namibija, Danska (Grenland), Island, Norveška, Rusija i zemlja u kojoj se odvija najveći pokolj tuljana, Kanada. Brojke ubijenih tuljana...
15 rujna 2014
IZDVOJENO
Afganistanska djevojka bez imena!
Ona se sjeća trenutka fotografiranja, fotograf ju je slikao. Sjeća se ljutnje koju je tada osjećala, čovjek je bio stranac. Prije toga nikada nije fotografirana. Sve do trenutka kada su se ponovno sreli nakon punih 17 godina. Ispostavilo se da je portret koji je napravio Steve McCurry jedan od onih...

Komentari Članaka

Nesa
2018-08-18 15:25:50
Zene su zene i svugde su lepe. Ne zato sto sam lokalpatriota ali mislim da su nase zene ipak za kopl...
Nesa
2018-08-18 15:19:38
Sada je Kurdima lakse i na konju su kad imaju podrsku Dragana i Jakova. Cccc...
Ernest
2014-12-23 22:24:46
Dobio sam ime po tom velikom čovjeku, moja mama je smatrala da će me to obilježiti kao čovjeka :...
Elvis
2014-12-08 21:52:28
Ovo je prvi put da je mene neki vjerski poglavar oduševio svojim učestalim ukazivanjem na nepravil...
Vanesa
2014-12-06 00:30:03
Ovaj Papa je stvarno pokazao da je moralna osoba, osoba koja prepoznaje prave ljudske vrijednosti....

PRIJATELJ BLOGA JEBU.ME

kućni ljubimci